Mår du dåligt och behöver någon att prata med:

 Självmordslinjen
www.mind.se/sjalvmordslinjen
Hit kan du som inte vill leva eller du som är orolig för någon vända dig. Det går att chatta, maila och ringa helt anonymt, dygnet runt.

 Stöd online
www.stodonline.se
Stöd online är en chatt för dig som haft sex mot ersättning eller t.ex. visat dig i webbcamen i utbyte för något, och vill ha stöd och råd.

Hjälplinjen
www.1177.se/hjalplinjen
Hjälplinjen erbjuder stöd anonymt, professionellt och kostnadsfritt och har öppet varje dag. Du kan kontakta Hjälplinjen för egen del eller om du oroar sig för någon annan. Det går att både ringa och skriva till Hjälplinjen, men också söka efter annat stöd i deras länksamling.

►Jourhavande kompis
www.jourhavandekompis.se
Röda korsets ungdomsförbund har Jourhavande kompis med chattjour och massor av bra information på sin hemsida.

►Kvinnofridslinjen
www.kvinnofridslinjen.se
En stödtelefon för dig som har utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp – eller är anhörig till någon som utsätts.

►Barnens hjälptelefon
www.bris.se
BRIS har en hjälptelefon för barn och unga. Dessutom kan du chatta och maila med BRIS.

►Brottsofferjouren och Unga Boj
www.brottsofferjouren.sewww.ungaboj.se
Har du utsatts för ett brott och vill prata om det? Brottsofferjouren har en jourtelefon och dessutom svarar de på mail. Det finns en avdelning speciellt för unga som heter Unga Boj. Där kan du chatta om tankar och känslor som handlar om brott.

►RSFLs Brottsofferjour
www.rfsl.se/brottsoffer
Riksorganisationen för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter (RFSL) har en jourtelefon för homo-, bi- och transpersoner som utsatts för brott.

►Kyrkans jourtjänst
www.kyrkansjourtjanst.se
Det spelar ingen roll vad du tror på eller om du är religiös över huvud taget. Volontärerna på Kyrkans jourtjänst lyssnar och stöttar dygnet runt över telefon.

►Unga i sorg
www.ungaisorg.se
Unga i sorg finns för dig som förlorat någon anhörig genom självmord.

►Jourhavande medmänniska
www.jourhavande-medmanniska.com
En jourtelefon som har öppet nattetid varje dag i veckan. De som svarar är inte professionella kuratorer utan vanliga medmänniskor.

Jourhavande präst
www.sosalarm.se/sv/112/Om-112/Hjalpresurser…
Om du ringer larmnumret 112 mellan klockan  21.00 och 06.00 kan du fråga efter jourhavande präst. Då får du prata med en präst som har tystnadsplikt. Du behöver inte vara kristen för att ringa jourhavande präst.